Zamrażarki wolnostojące szufladowe | AGD Smart
- Strona
- 1
- 2
- 3
- następna »
Dostępna w domu ilość miejsca do przechowywania produktów spożywczych w dużej mierze decyduję o naszej wygodzie korzystania z kuchni. Dla wielu osób duże znaczenie ma nie tylko ilość szafek, ale także wielkość strefy do przechowywania produktów spożywczych w warunkach chłodniczych. Niestety zwykłe chłodziarko zamrażarki często mają tylko niewielki zamrażalnik. Jeżeli jednak ma się w kuchni lub w innej części domu odpowiednio dużo wolnego miejsca, można się zdecydować na postawienie dodatkowej zamrażarki szufladowej. Tego typu urządzenia AGD zapewniają dużo dodatkowego miejsca do przechowywania i są niezwykle proste w obsłudze.
Jak wybrać odpowiednią zamrażarkę szufladową?
Wybierając odpowiednią do swoich potrzeb zamrażarkę szufladową, która stanie się idealnym uzupełnieniem znajdującej się w kuchni chłodziarko zamrażarki, trzeba zwrócić uwagę przede wszystkim na jej pojemność oraz na to, jakie ma ona funkcje dodatkowe.
Oprócz tego koniecznie trzeba też jednak spojrzeć na takie czynniki, jak dostępne w zamrażarce szufladowej temperatury mrożenia. Najlepsze urządzenia mają skalę mrożenia od -6 do nawet -24 stopni. Im niższa w zamrażarce będzie panowała temperatura, tym dłuższą trwałość będą miały przechowywane w niej produkty. Wszystkie zamrażarki skrzyniowe opisuje także parametr wydajności mrożenia. Określa on, ile kilogramów żywności urządzenie jest w stanie mrozić w ciągu doby, oraz zdolność przechowywania produktów, która określa, przez ile godzin zamrażarka będzie w stanie utrzymać niską temperaturę w przypadku awarii sieci energetycznej.
Tak samo, jak w przypadku innych urządzeń AGD, wybierając taki sprzęt, powinno się także zwrócić uwagę na takie parametry, jak klasa energetyczna, poziom wytwarzanego przez nie hałasu oraz wyposażenie w funkcje dodatkowe, np. oświetlenie wewnętrzne, możliwość całkowitego wysuwania szuflad czy elektroniczny panel sterowania.