AGD do zabudowy: urządzenie Blast Chiller | AGD Smart
- Strona
- 1
Urządzenie Blast Chiller, które w wolnym tłumaczeniu oznacza schładzarkę szokową, przyczyni się do zrewolucjonizowania Twojego gotowania, a w konsekwencji stylu życia. Pozwala ono przyrządzać potrawy z wyprzedzeniem, a także przechowywać je dłużej, przy zachowaniu naturalnego smaku i wszystkich, dobroczynnych składników odżywczych. Schładzarka szokowa ma zastosowanie zarówno do świeżych, jak i wstępnie przygotowanych dań. Blast Chiller chłodzi lub zamraża żywność tak szybko, że efektywnie „zatrzymuje czas”. Urządzenie zapewnia błyskawiczne schładzanie świeżo ugotowanych potraw w wyniku obniżenia temperaturę z 70oC do 3oC w zaledwie 90 minut. W ten sposób nie dopuszcza do rozwoju bakterii czy fermentacji, największego zagrożenia w procesie przechowywania żywności. Dzięki temu produkty, bez konieczności mrożenia, można bezpiecznie przechowywać w lodówce, aż do 7 dni, z zachowaniem wszystkich walorów smakowych. Natomiast ekspresowe mrożenie umożliwia przejście od 70oC do –18oC w zaledwie 240 minut. Zamrażanie szokowe gwarantuje zachowanie struktury komórkowej produktów. Tak przygotowane dania możesz przechowywać w lodówce do 6 miesięcy. Po rozmrożeniu w blast chillerze żywność nie traci konsystencji, wygląda i smakuje tak, jak gdyby nigdy nie była mrożona. Nie tylko potrawy, ale również Twoje desery czy wino będą idealne do podania. Zawsze na czas przyrządzisz sorbety czy schłodzisz warstwy tortu lodowego, a wino w ciągu zaledwie 20 minut osiągnie idealną temperaturę. Aż trudno uwierzyć, ale statystycznie globalnie na jednego mieszkańca przypada aż 180 kg zmarnowanej, wyrzuconej żywności rocznie*, z czego 80% nadawało się jeszcze do spożycia. Zastosowanie tak nowoczesnej technologii przechowywania żywności przyczynia się do minimalizowania strat żywności. Dzięki Blast Chiller dołączysz do grona świadomych, odpowiedzialnych konsumentów.